La Marina de València experimenta un augment d’usuaris d’esports nàutics

 La Marina de València experimenta un augment d’usuaris d’esports nàutics
Valencia, 6 de agosto de 2020

La nova normalitat ha portat un augment notable en els usuaris d’esports nàutics en La Marina de València. Les empreses situades en el port històric de València han registrat un increment en la demanda des del mes de maig passat, quan es va obrir la possibilitat d’eixir a practicar esport. Aquest creixement del nombre d’usuaris es manté durant els mesos d’estiu, en els quals algunes de les empreses han penjat el cartell de “complet”.

El lloguer d’embarcacions de vela i a motor, ja siga per a passar un dia o per a desplaçar-se a altres punts de la costa de llevant o Balears, així com els cursos i lloguer de materials de paddle surf, windsurf o surf, s’han revelat com una alternativa saludable, divertida, apetible i amb una elevada seguretat a nivell sanitari.

“Les empreses nàutiques vivim un molt bon moment, en presentar-se el surf i SUP com una de les activitats més segures i saludables a l’aire lliure el que en la gent ha despertat un major interès”, assegura Julio Patiño, propietari de SUP Life.“

València es va donar compte en estar tancada del privilegi que tenia, i en alçar el confinament va optar per les activitats a l’aire lliure i en la naturalesa, com la nàutica”, assenyala Enrique Boils, gerent de Anywhere Watersports.

Client particular, local i familiar

El que sí ha variat és el perfil dels clients, ja que si la pandèmia mundial ha suposat la fi dels esdeveniments d’empresa i de grups, també ha portat un increment de demanda a nivell local i amb públic familiar. “El client particular ha augmentat en un 15% respecte anys anteriors, tenint en compte que hem perdut els grups grans i la campanya escolar. L’escola d’estiu també s’ha omplit una mica abans que en anys anteriors, però sens dubte el que més ha augmentat és el lloguer de paddle surf”, comenta Rafa Cerveró, propietari de Ocean Republik.

“S’ha notat un increment prou fort en la demanda de lloguer d’embarcacions, arribant a estar els vaixells tots llogats durant les tres primeres setmanes d’agost, al 100% d’ocupació i fins i tot amb llista d’espera. A juliol va haver-hi increment de demanda però sense arribar al 100% d’ocupació; està havent-hi molta petició d’última hora. El tipus de client, almenys per a nosaltres, és 100% nacional i 95% famílies”, comenta Isabel Gil, propietària de QuickSail, empresa dedicada al xàrter d’embarcacions i esdeveniments.

“Hi ha hagut un increment tant de clients valencians com d’europeus que es van quedar ací durant el confinament. I després del confinament, hi ha un major nombre de valencians que s’animen a conèixer i practicar els nostres esports en La Marina”, explica Patiño.

Bones previsions

Respecte a les previsions de futur, els empresaris es mostren optimistes i confien en la continuïtat del client local. “Ens sentim molt positius ja que la majoria dels clients que ens reserven són locals i repeteixen”, comenta Mar Aballe, de Món Marí. “El mes de setembre pensem que serà millor perquè comptarem amb els nostres clients locals perquè hauran tornat de vacances”, comenta Patiño.

“Els empresaris ens hem donat compte que no hem de dependre tant dels aeroports perquè el client és el nostre veí, i creiem que si el cuidem vindrà durant tot l’any, així que esperem que ens visiten més assíduament”, assenyala Boils.

La Marina de València compta amb les empreses d’activitats nàutiques: Ocean Republik, Anywhere Water Sports, SUP Life, Blue Sea Nautic, Fun and Quads, Mundo Marino, Boramar y Jetski Valencia y las de alquiler de embarcaciones Quicksail, Nautic Blue, Saudade Sailing, Blue Sea Nautic, Global Yachting, Botavara alquileres i Sport Nautic. A més és la seu del Club de Buceo Mediterráneo, la Federació de Rem de la Comunitat Valenciana, la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana i l’Escola Municipal de Vela. El llistat d’empreses nàutiques el completen les de serveis per a embarcacions i motors Servinnboard, Electrosum, Nautic Motor Valencia, Berto Talleres Navales, Navaltec, Insteimed, Toldomar, Advaced Sails y Buceo PolitSub.

Artículos relacionados